czwartek, 20 sierpnia 2015

Porcaja zdrowia, czyli zielony koktajl z awokado i szpinaku.

Czy warzywa nadają się do picia? Jak najbardziej. Co więcej, z dodatkiem owoców stają się zupełnie smaczną przekąską nawet dla bardzo małych dzieci. To doskonały sposób na przemycenie maluchom zdrowia w pigułce, bez krzywienia buzi, plucia przy obiedzie i innych podobnych historii:) smacznego:)


Składniki:
200 g świeżego szpinaku
pół awokado
dwa średnie banany
sok wyciśnięty z jednej dużej pomarańczy (około 300 g)
1 szklanka mętnego soku tłoczonego z jabłek (200 ml)
1 szklanka wody mineralnej niegazowanej (200 ml)


Banany obieramy ze skórki, kroimy w małe kawałki, szpinak myjemy dokładnie. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w małe kawałeczki, wyciskamy sok z pomarańczy. Wszystkie składniki łączymy i blenderem rozdrabniamy na jednolitą masę. Gotowy koktajl warzywno - owocowy wkładamy do lodówki na pół godziny, smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz