Ta pasta to z kolei tradycja śniadaniowa mojego rodzinnego domu, przypomina mi dzieciństwo, wakacje, beztroskie dni. Przepis troszkę zmodyfikowałam dodając łyżeczkę ostrej musztardy i gałkę muszkatołową. Dzięki temu jej smak się nieco wyostrzył i skonkretyzował. Teraz to taka pasta, troszkę bardziej dla dorosłych.
składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
pęczek szczypiorku
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
1 mała łyżeczka musztardy dijon
świeżo mielony pieprz
sól do smaku
odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej
Jajka w całości ścieramy na bardzo drobnym tarle, szczypiorek drobno kroimy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Gotowe:)
składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
pęczek szczypiorku
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
1 mała łyżeczka musztardy dijon
świeżo mielony pieprz
sól do smaku
odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej
Jajka w całości ścieramy na bardzo drobnym tarle, szczypiorek drobno kroimy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Gotowe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz