środa, 19 lutego 2014

Pasta jajeczna udoskonalona

Ta pasta to z kolei tradycja śniadaniowa mojego rodzinnego domu, przypomina mi dzieciństwo, wakacje, beztroskie dni. Przepis troszkę zmodyfikowałam dodając łyżeczkę ostrej musztardy i gałkę muszkatołową. Dzięki temu jej smak się nieco wyostrzył i skonkretyzował. Teraz to taka pasta, troszkę bardziej dla dorosłych.

składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
pęczek szczypiorku 
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
1 mała łyżeczka musztardy dijon
świeżo mielony pieprz
sól do smaku
odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej

Jajka w całości ścieramy na bardzo drobnym tarle, szczypiorek drobno kroimy, dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Gotowe:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz