piątek, 18 kwietnia 2014

Jajka wielkanocne faszerowane kozim serkiem

8 połówek jajek

Składam wszystkim najlepsze życzenia, zdrowia, szczęścia, entuzjazmu na co dzień. Wielkanoc to czas radości i spokoju, cieszmy się więc tym co w życiu najważniejsze:)
Wesołych świąt i smacznego jajka:)

Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
60 g twarożku koziego
szczypiorek drobno pokrojony, ilość zależna od prywatnych upodobań
pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
sól i pieprz do smaku


 Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka, które wrzucamy do farszu. Szczypiorek kroimy drobno, rozdrabniamy pozostałe składniki, wraz z żółtkami. Przyprawiamy do smaku. Faszerujemy połówki jajek. Na koniec ozdabiamy je szczypiorkiem, posypujemy papryką. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz